Mit tartalmaz a MATT-CHALK-NATURAL-PAINT címkéje a te nyelveden?

A címke elolvasásához kattints a képre.


A FESTÉK DOBOZÁNAK ELEJE

A jól ismert logónk alatt láthatod a dobozban található színt jelző matricát az adott szín nevével.

A matrica színe digitális nyomtatással készült, így nem feltétlenül prezentálja tökéletesen az adott színt száradás után.

Ha a pontos színt szeretnéd látni, akkor nézd meg azt a kézzel festett színminta füzetünkben.

A színt jelző matrica alatt az alábbit olvashatod:

MATT - KRÉTA - TERMÉSZETES - FESTÉK
BÚTORRA ÉS MINDEN MÁSRA A "JDL NATURALLY"-TŐL

VINTAGE PAINT BY JDL NATURALLY

A Vintage Paint by JDL egy magas minőségű, TERMÉSZETES, VÍZBÁZISÚ és környezetbarát festék, amely gyakorlatilag mindenféle (fa, fém, üveg, műanyag, textil, stb.) felületre tapad bármiféle különösebb előkészítés nélkül kiváló fedőképességet és matt végeredményt biztosítva.  Bútorokhoz készült, így könnyen használható bármilyen egyéb tárgy, konyhai szekrények, fal, padló, csempe festésére és más kézműves projektekhez stb. Alkalmas kül- és beltéri projektekhez fa, kő, fém, műanyag, kerámia, bőr, szövet, vászon, üveg, tükör, tégla, rattan, gumi stb. felület esetén is.

ALKALMAZÁSA: jól keverd fel körkörös mozdulatokkal a keverőpálcát függőlegesen tartva a doboz aljához érintve, mivel a pigmentek idővel leülepedhetnek. Közvetlenül a felületre felhordható ajánlottan két vékony rétegben. A felületnek száraznak és zsírmentesnek kell lennie. A dobozban lévő festék használatra készen van.

VÉDELEM: használd waxunkat vagy lakkunkat, ha szeretnéd, hogy a festett felület extra tartós és vízlepergető legyen.

A hasznos információk alatt láthatod ennek a címke információs oldalnak a QR kódját a következő szöveg mellett: 

Szkenneld be a QR kódot a több nyleven is elérhető címke információért és használati útmutatókért:
DE / DK / EN / ES / FI / FR / GR / HU / IT / NL / SE/ +

TERMÉKTULAJDONSÁGOK

A MATT-CHALK-NATURAL-PAINT 4 méretben elérhető, és alább láthatod az adott doboz felső részén látható mennyiséget és fedőképességet:

50 ml (1.7 US fl. oz.) - TESZTER méret, amivel lefesthető 0.5-0.75 m2 (5.5-8 ft2)

100 ml (3.4 US fl. oz.) - KIS PROJEKT méret, amivel lefesthető 1-1.5 m2 (11-16 ft2)

700 ml (23.6 US fl. oz.) - NAGY PROJEKT méret, amivel lefesthető 7-10 m2 (75-110 ft2)

2.5 L (0.66 US gal) - MULTI-PROJEKT méret, amivel lefesthető 25-37 m2 (269-400 ft2)


A BAL OLDALI OSZLOP IKONJAINAK JELENTÉSE 

ÚJRAHASZNOSÍTÁS - HULLADÉKKEZELÉS

Kérjük, a maradék festéket a helyi hulladékkezelési irányelvek és előírások szerint kezeld. A Vintage Paint vízbázisú festék, és nem tartalmaz ártalmas vegyszereket/oldószereket. A fém csomagolás újrahasznosításra alkalmas, ezért lehetőleg  a többi hulladéktól elkülönítve kezeld .

A maradék festéket nem szabad közvetlenül a lefolyóba önteni. A fel nem használt festéket az eredeti dobozában tovább tárolhatjuk, ha a tetejét jól lezárjuk, és száraz és fagymentes helyen tároljuk.

VEGÁN TERMÉK

A Vintage Paint állati eredetű összetevőktől mentes.

Egyik összetevőnk sincs tesztelve állatokon a folyamat egyetlen szakaszában sem, ahogyan a késztermék sem.

EN 71-3  TANÚSÍTVÁNY

Az EN 71-3 szabvány a festékek bizonyos vegyi anyagainak kioldódását vizsgálja a szájba vagy a szájhoz való helyezésre szánt játékokon.

A Vintage Paint tiszta és biztonságos festék, és megfelel a „Játékbiztonsági Szabvány” előírásainak: az EN 71-3 európai szabvány szerint tanúsított, és biztonságosan használható gyermekjátékokon és -bútorokon, valamint baba- és gyerekszobákban.

ÖKOCÍMKE (ECOLABEL) TANÚSÍTVÁNY

Az EU Ecolabel egy világhírű tanúsítvány, amely olyan festéket népszerűsít, amely tudományos bizonyítékok alapján egyértelműen bizonyítja a környezetvédelmi kiválóságot.

A fogyasztók bízhatnak abban, hogy ezzel a címkével ellátott festékek alacsonyabb környezeti lábnyommal rendelkeznek, kevesebb hulladékot és CO2-t termelnek a gyártási folyamat során, és kevesebb olyan veszélyes vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek károsak lehetnek a vízi környezetre.

Független szakértők felelősek az EU Ecolabel kritériumainak való megfelelés ellenőrzéséért.

A Vintage Paint Ecolabel tanúsítvánnyal rendelkezik.

A JOBB OLDALI OSZLOP IKONJAINAK JELENTÉSE 

Kattints a  + jelre a teljes szöveg olvasásához!
Bútor ikon


Ez az ikon abban segít, hogy lásd, körülbelül mekkora bútorra elegendő az adott mennyiségű festék.

Áthúzott csiszológép ikon


Csiszolás nem szükséges. A MATT-CHALK-NATURAL-PAINT beépített tapadásfokozóval rendelkezik, így a festék majd minden felülethez tapad bármilyen speciális előkészítés nélkül. Régi festett vagy lakkozott bútorokat is átfesthetsz vele, de akár műanyag vagy laminált bútorokat is, hogy ha a felület egyenes és sima. A felületi sérüléseket csiszolással vagy fatapasszal javítani kell festés előtt. A nagyon sima, csúszós felületeket a jobb tapadás érdekében érdemes enyhén megcsiszolni.

Áthúzott alapozó (primer) ikon


Alapozás nem szükséges. A teljes fedőképességű MATT-CHALK-NATURAL-PAINT beépített tapadásfokozóval rendelkezik, így a festék majd minden felülethez tapad bármilyen speciális előkészítés nélkül. A nagyon sima, csúszós felületeket a jobb tapadás érdekében érdemes enyhén megcsiszolni. 

Ha átvérzéstől tartasz, használd a Fehér Foltblokkolónkat (White Stain Blocker) mielőtt elkezded Vintage Painttel festeni a felületet, így meggátolhatod, hogy a tanninok és régi pácok a festéken keresztül átoldódjanak. 

Ha kültéren használt fa felületeket szeretnél Vintage Painttel festeni és a nyers fát meg akarod akadályozni a gombásodástól, akkor festés előtt kezeld a felületet gombaölő szerrel.

Henger és ecset ikon


A MATT-CHALK-NATURAL-PAINT felviteléhez választhatsz hengert vagy ecsetet attól függően, hogy mekkora felületet festesz. Ha fesékszórót szeretnél használni, a festéket hígítsd vízzel, hogy elkerüld a pisztoly eldugulását.

Speciális effektek létrehozásához használhatsz szivacsot vagy rongyot is a festék felviteléhez.

Óra ikon


A Vintage Paint gyorsan szárad. Ha meleg, jól szellőző, páramentes helyiségben vékony réteget viszünk fel, az már 30 perc elmúltával száraz lehet, de a következő réteg felvitele 1 óra elteltével javasolt. Ha a felület száraznak tűnik, de érintése még hideg, akkor várj a következő lépéssel. A száradási idő ventillátorral vagy hideglevegős hajszárítóval felgyorsítható.

Vízcsap ikon


Mivel a MATT-CHALK-NATURAL-PAINT vízbázisú krétefesték, a kezedet és eszközeidet meleg vízzel tisztíthatod.

Ez azt is jelenti, hogy a festék vízzel hígítható, ha túl sűrűnek találod vagy híg festékre van szükséged speciális effektek létrehozásához. A Vintage Paint bármelyik árnyalatát használhatod hígítva nyers fa pácolásához, hogy látható maradjon a fa erezete, vagy akár koszos hatást is létrehozhatsz az öreg, kopott, használt kinézet érdekében.

Áthúzott orr ikon


A Vintage Paint szagtalan, nem tartalmaz kemikáliákat, és normál esetben nem okoz irritációt és allergiás tüneteket festés közben. Az otthonodban, sőt gyerekszobákban is használhatod, így az alkotásra koncentrálhatsz. 

Áthúzott nyilak ikon


VOC (Volatile Organic Compounds) jelentése magyarul illékony szerves vegyületek, amely a kemikáliák nagy csoportját foglalja magába, és nagyon sok termékben megtalálható, amiket az otthonunk építésére vagy karbantartására használunk, de még samponokban, bőrápoló szerekben, dekorációs tárgyakban, mint például az új szőnyegek vagy kanapék, ruhák vagy a cipők gumitalpa. A VOC-kat szilárd vagy folyékony anyagok gázok formájában bocsátják ki. Néhányukról tudjuk, hogy károsak, míg néhányukról nem bizonyított, hogy egészségre ártalmasak.

A A MATT-CHALK-NATURAL-PAINT VOC tartalma  nagyon alacsony  és NEM KÁROS termék.


HASZNOS TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

Fenntarthatóan gyártja Hollanciában:

LV Holding bv 

Eekhorstweg 4,  7942JC, Meppel, The Netherlands

www.jdlnaturally.com  |  info@jdlnaturally.com

 Tel. 0031619667203

 

TÁROLÁS 5°C - 40°C  (US: 40°F - 100°F) között

A Vintage Paint környezetbarát termék maximum 11 g/l VOC tartalommal.

EU értékhatár erre a termékre (kat. A/a): 30 g/l.

DE: EU-Grenzwert für dieses Produkt (Kat. A/a): 30 g/l. Dieses Produkt enthält max 11 g/l VOC. DK: EU-grænseværdi for dette produkt (kat. A/a): 30 g/l. Dette produkt indeholder max. 11 g/l VOC. ES: Valor límite UE para este producto (cat. A/a): 30 g/l. Este producto contiene máx. 11 g/l COV. FI: EU:n sallima määrä tuotteelle on (cat. A/a): 30 g/l. Tuote sisältää max. 11g/l VOC. FR: Valeur limite de l'UE pour ce produit (cat. A/a) : 30 g/l. Ce produit contient max. 11 g/l de COV. GR: Οριακή τιμή ΕΕ γι' αυτό το προϊόν (κατ. Α/α): 30gr/l. Αυτό το προϊόν περιέχει max 11gr/l ΠΟΕ. HU: EU értékhatár erre a termékre (kat. A/a): 30 g/l. Ezen termék max. tartalma 11 g/l VOC. IT: EU valore limite per questo prodotto  (cat. A/a): 30 g/l. Questo prodotto contiene max. 11 g/l VOC. NL: EU-grenswaarde voor dit product (cat. A/a): 30 g/l. Dit product bevat max 11 g/l VOS. PL: Limit dla Unii Europejskiej (kat. A/a): 30 g/l. Ten produkt zawiera maksymalnie 11 g/l VOC. SE: EU-gränsvärde för denna produkt (kat. A/a): 30 g/l. Denna produkt innehåller max. 11 g/l VOC. 

Csak USA részére :  Kerülni kell a környezetbe jutást. Ártalmas a vízi élővilágra. Ne vegye be belsőleg. Tartsa távol gyermekektől.

FE 40   újrahasznosítható anyag

Az egymást követő három fekete nyíl ikonja (a Möbius-ciklus) a hulladék-újrahasznosítás nemzetközi szimbóluma, és ez az ikon jelzi, hogy a Vintage Paint doboza újrahasznosítható.

A szimbólumon belüli betűkkel kísért számkódok különböző típusú anyagokhoz kapcsolódnak, és lehetővé teszik a fogyasztó számára, hogy felismerje azokat.

Az FE40 azt a vasat jelöli, amelyet a helyi hatóságok előírásai szerint gyűjtőedényekben vagy szelektív gyűjtőedényekben kell újrahasznosítani.

MAL-KÓD

A MAL-kód egy a szakmai felhasználók számára készült dán jelzés, amely tájékoztat a festékkel végzett munka lehetséges egészségügyi kockázatairól. A kódot csak Dániában használják.

Két kötőjellel összekötött számból áll. Az első szám azokat a biztonsági intézkedéseket jelöli, amelyeket minimálisan meg kell tenni annak elkerülése érdekében, hogy a termékben lévő illékony anyagokból származó gőzöket belélegezzék. A második szám azokat a biztonsági intézkedéseket jelöli, amelyeket minimálisan meg kell tenni a termékkel kapcsolatos egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében, ha az közvetlenül érintkezik a bőrrel vagy a légutakkal, vagy lenyelik.

A kötőjel előtti szám 00-tól 5-ig, a kötőjel utáni szám pedig 1-től 6-ig terjed. Minél nagyobb a szám, annál nagyobb szükség van a biztonsági óvintézkedésekre.

A Vintage Paint a legalacsonyabb MAL-kóddal rendelkezik: 00-1.

A+ BELTÉRI LEVEGŐ MINŐSÉGE

Az „Air Label Score” címke az illékony szerves vegyületek (VOC) beltéri levegőbe történő kibocsátásának szintjét jelzi. Garantálja a fogyasztók számára az elérhető legjobb információkat, és célja az illékony szennyező anyagok beltéri kibocsátásának korlátozása.

A betűk a festék illékony szennyezőanyag-kibocsátásának mértékét jelzik a helyiség beltéri levegőjébe: a besorolás "A+"-tól (a termék nagyon kevés kibocsátást) a "C"-ig (a termék sok illékony szennyezőanyagot bocsát ki). Óvakodj azon gyártóktól, akik terméküket VOC-mentesként hirdetik. Egyik festék sem teljesen VOC-mentes, de VOC-tartalma lehet nagyon alacsony.

Az A+ címke azt bizonyítja, hogy a Vintage Paint által kibocsátott VOC mennyisége a legalacsonyabbak közé tartozik, és minden beltéri levegőminőségi előírást maradéktalanul teljesít.

A beltéri levegő minősége döntő szerepet játszik az otthontulajdonosok, a gyermekek és a háziállatok egészségében és kényelmében. A levegő minősége hatással lehet egészségünkre, kényelmünkre és általános közérzetünkre. A beltérben eltöltött idő növekedésével egyre fontosabbá vált, hogy odafigyeljünk otthonunk levegőjének minőségére.

Válassz másik terméket, hogy elolvasd címkéjének tartalmát.


Kattints ide.